NWS en Huurdersbelangen in zee met WoonEnergie

De rekening van het stroom- en gasverbruik behoort tot de hoogste vaste woonlasten. De NWS investeert jaarlijks flink om haar woningen energiezuiniger te maken, onder meer door het plaatsen van zonnepanelen, energiezuinige cv-ketels en isolatie. Om nu ook de huurders zelf te betrekken bij mogelijkheden om te besparen op hun energierekening, gaan de NWS en de Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN)  in zee met WoonEnergie.

WoonEnergie is opgericht door Aedes, de koepelorganisatie van woningcorporaties. Het doel is de woonlasten voor huurders zo laag mogelijk te houden. De energieleverancier levert uitsluitend aan huurders van corporaties voordelige groene stroom en gas. Zij garandeert dat haar energietarief behoort tot de drie voordeligste van groene stroom-aanbieders in Nederland. Daarnaast kunnen de adviseurs van WoonEnergie advies en tips geven aan huurders over hoe zij hun energieverbruik kunnen verlagen. Inmiddels zijn meer dan honderd woningcorporaties bij WoonEnergie aangesloten. 

Energietest

Medewerkers van WoonEnergie bezoeken in de maand november huurders van de NWS om te bekijken in hoeverre zij hun energieverbruik kunnen beïnvloeden. Door kleine veranderingen in de dagelijkse routine, is het al mogelijk om de woonlasten omlaag te brengen. Meedoen kost de huurders slechts enkele minuten van hun  tijd en het loont de moeite.

Wisselen van energieleverancier is vaak ook een snelle en eenvoudige manier om de energiekosten omlaag te brengen. WoonEnergie heeft een scherp aanbod voor het leveren van duurzame stroom en gas.

De bewoners zijn per brief op de hoogte gesteld van de komst van de adviseurs van WoonEnergie. Zij kunnen ook aangeven wanneer zij geen interesse hebben.

 

 

Fotobijschrift: Een adviseur van WoonEnergie was deze maand ook aanwezig op de Bouwmarkt van de NWS.